Przygotowanie: Kaszę jaglaną przepłukać na sicie pod strumieniem ciepłej wody. Przełożyć do rondelka, wlać mleko, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15 minut aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka. Dodać kakao oraz syrop klonowy lub cukier (opcjonalnie można dodać też kilka kosteczek czekolady). Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się kakao. Zmiksować w pojemniku blendera stojącego, aż budyń będzie gładki i jedwabisty (przez ok. 2 minuty).
Roladki z tortilli Składniki: – 1 cukinia – 1 ząbek czosnku – 1 łyżka oliwy – 3 placki tortilli – hummus – liście kolendry lub bazylii – 9 kawałków suszonych pomidorów – awokado – limonka Przygotowanie: Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie i długie plastry. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po ok. 4 minuty z każdej strony pod koniec skrapiając oliwą, doprawiając solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odłożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Tortille posmarować hummusem, ułożyć plasterki grillowanej cukinii, posypać listkami kolendry lub bazylii, dodać pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Awokado obrać i pokroić na plasterki, skropić sokiem z limonki. Ułożyć na tortillach w tym samym kierunku co cukinia. Zawinąć roladkę wzdłuż plastrów cukinii i pokroić w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Ułożyć na półmisku, spiąć wykałaczką dekorując natką pietruszki. Super quiz 👍❤️
painofexistence
Quinoa po meksykańsku
AngelikaSwift
Czekoladowy budyń jaglany
Składniki:
– 1/2 szklanki surowej kaszy jaglanej
– 2 szklanki mleka roślinnego
– 3 łyżki kakao
– 2 łyżki syropu klonowego lub cukru
– opcjonalnie: 20 g ciemnej czekolady
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie pod strumieniem ciepłej wody. Przełożyć do rondelka, wlać mleko, przykryć i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem ok. 15 minut aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka.
Dodać kakao oraz syrop klonowy lub cukier (opcjonalnie można dodać też kilka kosteczek czekolady). Dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się kakao.
Zmiksować w pojemniku blendera stojącego, aż budyń będzie gładki i jedwabisty (przez ok. 2 minuty).
Dobre
Helen.of.Sparta
Quinna po meksykańsku
Zrobiłam skreena.
Szalona_Psiara
Roladki z tortilli
Składniki: – 1 cukinia – 1 ząbek czosnku – 1 łyżka oliwy – 3 placki tortilli – hummus – liście kolendry lub bazylii – 9 kawałków suszonych pomidorów – awokado – limonka Przygotowanie: Cukinię pokroić wzdłuż na cienkie i długie plastry. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i grillować po ok. 4 minuty z każdej strony pod koniec skrapiając oliwą, doprawiając solą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odłożyć na talerz i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Tortille posmarować hummusem, ułożyć plasterki grillowanej cukinii, posypać listkami kolendry lub bazylii, dodać pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Awokado obrać i pokroić na plasterki, skropić sokiem z limonki. Ułożyć na tortillach w tym samym kierunku co cukinia. Zawinąć roladkę wzdłuż plastrów cukinii i pokroić w poprzek na ok. 2 cm kawałki. Ułożyć na półmisku, spiąć wykałaczką dekorując natką pietruszki.
Super quiz 👍❤️
Kocicameow
Czekoladowy budyń jaglany :)
Klakier.123
Super p.s. jestem weganką :)
wixa_a
Roladki z tortilli
Riplay
Roladki z tortilli ;)
Lakonia
Czekoladowy budyń jaglany
Może spróbuję :D
Domi_Nika13
Czekoladowy budyń jaglany