Dorayaki Bardzo słodki japoński deser, powstał w okresie Edo (1603- 1868). Tradycyjnie pomiędzy dwa ciastka wkłada się słodką pastę z fasoli azuki zwaną anko. Źródło-japoland.pl/blog/popularne-japonskie-desery/
Honey toast To duża karmelizowana grzanka lub chlebek z dodatkiem lodów, owoców i innych, jakie dusza zapragnie, słodkości. Źródło- salon24.pl/u/blogpanienki/672018,japonskie-desery-serwowane-w-czasie-ceremonii-herbacianej
_Once_
Dorayaki
Bardzo słodki japoński deser, powstał w okresie Edo (1603- 1868). Tradycyjnie pomiędzy dwa ciastka wkłada się słodką pastę z fasoli azuki zwaną anko. Źródło-japoland.pl/blog/popularne-japonskie-desery/
R.o.s.e.a.n.n.e
Honey toast
To duża karmelizowana grzanka lub chlebek z dodatkiem lodów, owoców i innych, jakie dusza zapragnie, słodkości. Źródło- salon24.pl/u/blogpanienki/672018,japonskie-desery-serwowane-w-czasie-ceremonii-herbacianej
emosiurek7
daifuku mniam