W ilu % jesteś podobny do Blanki?


Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.
Zauważyłeś literówkę lub błąd? Napisz do nas.

Komentarze sameQuizy: 133

Nasasti

Nasasti

31-70%

Odpowiedz
Lzmez

Lzmez

31-70%

Odpowiedz
osa._.kr

osa._.kr

31-70%
Jesteście do siebie podobni tylko w połowie! Ty i Blanka macie ze sobą jedynie kilka wspólnych cech.

Odpowiedz
-HaruUwU-

-HaruUwU-

71-100%
Jak to-
Jestem prawdziwą bejbą UwU

Odpowiedz
_Girl.broken.heart_

_Girl.broken.heart_

0-30%

Odpowiedz

O....

31-70%
Jesteście do siebie podobni tylko w połowie! Ty i Blanka macie ze sobą jedynie kilka wspólnych cech. Podziel się wynikiem w komentarzu!

Mam na imię Blanka
Supcio quizzz💗💗💗

Odpowiedz
Marzycielka.Clouds

Marzycielka.Clouds

31-70%
Nie jestem pewna, fajny quiz

Odpowiedz
Oluska_ramenov

Oluska_ramenov

31-70%

Odpowiedz

a...g

31-70%

Jesteście do siebie podobni tylko w połowie! Ty i Blanka macie ze sobą jedynie kilka wspólnych cech. Podziel się wynikiem w komentarzu!

Oh no

Odpowiedz
AndrzejStodoua

AndrzejStodoua

Bejba

Składniki
Ciasto
500 g mąki pszennej
1 łyżka oleju np. słonecznikowego
1 łyżeczka Sól morska
250 ml wody
Farsz
500 g ziemniaków
350 g tłustego lub półtłustego twarogu
1 jajko
3 łyżki oleju np. słonecznikowego
2 cebule
Sól morska
Pieprz czarny mielony w torebce
Pieprz ziołowy w torebce
Na okrasę
3 łyżki oleju np. słonecznikowego
1 cebula
KLUCZOWE PRODUKTY

Instrukcje
1 Obierz i ugotuj ziemniaki w delikatnie osolonej wodzie aż do miękkości. Odcedź i potłucz je dokładnie tłuczkiem do ziemniaków lub zmiel je w maszynce i odstaw do ostygnięcia.
2 Mąkę przesiej do miski i dodaj sól oraz olej. Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką, a następnie stopniowo dolewaj przegotowaną wodę i zagniataj gładkie i elastyczne ciasto. Uformowane w ten sposób ciasto przykryj ręcznikiem na czas przygotowania farszu do pierogow.
3 Rozgrzej na patelni olej i podsmaż drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Dodaj ją do ziemniaków razem z rozgniecionym twarogiem oraz jajkiem i dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Możesz dodać też pozostałe przyprawy Kamis, przede wszystkim pieprz ziołowy, majeranek i słodką paprykę (do smaku). Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj, najlepiej samymi dłońmi, tak aby rozbić wszystkie grudki.
4 Teraz podziel ciasto na kilka części i kolejno rozwałkowuj na cienkie placki. Rozwałkowane ciasto jest gotowe do wycinania i formowania naszych pierogów. Wytnij szklanką kółka i rozciągnij je delikatnie w palcach. Na środek nałóż pożądaną ilość farszu na pierogi, złóż pierożek na pół i dokładnie zlep brzegi. Zlepione pierogi odłóż na ręcznik. Następnie wrzucaj je kolejno do garnka z wrzącą i osoloną wodą i co jakiś czas delikatnie mieszaj, aby nie przywarły do dna i się nie posklejały. Po ponownym zagotowaniu zmniejsz ogień i gotuj pierogi przez ok. 2 min. od czasu ich wypłynięcia na powierzchnię.
5 Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju i przesmaż na niej cebulkę na złoty kolor. Okraś nią pierogi bezpośrednio na talerzu.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Odpowiedz

Nowe

Popularne

Kategorie

Powiadomienia

Więcej