Jest 10/10, ale… – Restauracje!


Jest 10/10, ale obsługuje w niej niemiły personel.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Jest 10/10, ale krążą o niej przerażające plotki.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Jest 10/10, ale nie dostała rekomendacji po rewolucji Magdy Gessler.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Jest 10/10, ale nasłano na nią kiedyś sanepid.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...
Reklama

Jest 10/10, ale wystrój wnętrza wprawia w nieprzyjemny nastrój.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Jest 10/10, ale wymaga się w niej wysokiej kultury jedzenia i zachowania.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...
Reklama

Jest 10/10, ale z niewiadomych przyczyn szef kuchni nie podaje składu dań.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Jest 10/10, ale Twój znajomy Ci jej nie poleca.
Poszedłbym do takiej restauracji!
Zdecydowanie nie poszedłbym do takiej restauracji...

Reklama
102 Super!
Zauważyłeś literówkę lub błąd? Napisz do nas.

Komentarze sameQuizy: 11

Szopskyy_12

Ciasto Czekoladowe
Przygotowanie

Jajka ogrzać np. w misce z ciepłą wodą. Dno małej tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, zapiąć obręcz. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C.
W rondelku umieścić pokrojone masło oraz połamaną na kosteczki czekoladę, podgrzewać na minimalnym ogniu ciągle mieszając aż składniki się roztopią i otrzymamy gładką masę czekoladową. Odstawić z ognia, dodać mleko i wymieszać.
W misce ubić jajka z cukrem (ok. 4 minuty) na puszystą masę.
Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Do mąki dodać ubite jajka oraz masę czekoladową i zmiksować na minimalnych obrotach miksera lub wymieszać rózgą tylko do połączenia się składników w jednolite ciasto.
Przelać je do tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 43 minuty do suchego patyczka.
Polać polewą: do garnka włożyć połamaną na kosteczki czekoladę i pokrojone masło, cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu aż czekolada się roztopi (lub rozpuścić w mikrofali).

Wskazówki

W większej niż 21 cm formie ciasto będzie piekło się krócej, ok. 30 – 35 minut, sprawdzamy to patyczkiem wetkniętym w środek, czy jest jeszcze obklejony surowym ciastem.
Na polewę można dać połowę składników (czyli używając 50 g czekolady i łyżki masła).

Odpowiedz
1
Mystery_wolf

Mystery_wolf

•  AUTOR

@Szopskyy_12 o, niezły przepis!

Odpowiedz
1

Szopskyy_12

@Mystery_wolf wiem najlepszy.

Odpowiedz
1
nvtalcia

nvtalcia

Moi znajomi polecają tylko "restauracje" z kebabami 😂
Super głosowanie! 💙

Odpowiedz
2
Mystery_wolf

Mystery_wolf

•  AUTOR

@nvtalcia hah, dobry kebab też nie jest zły. Dziękuję!❤️

Odpowiedz
1
DarkGladiator

DarkGladiator

Poszedłbym tylko do tej gdzie wymaga się kultury jedzenia i zachowania. Fajne głosowanie.

Odpowiedz
1
Mystery_wolf

Mystery_wolf

•  AUTOR

@DarkGladiator
👍
Dzięki!

Odpowiedz
1
Arielka535

Arielka535

Mega głosowanie, leci do ulu

Odpowiedz
1
Mystery_wolf

Mystery_wolf

•  AUTOR

@Arielka535 ❤️❤️❤️❤️

Odpowiedz
1
mormoris

mormoris

super głosowanie!

Odpowiedz
2
Mystery_wolf

Mystery_wolf

•  AUTOR

@mormoris ❤️

Odpowiedz
2

Nowe

Popularne

Kategorie

Powiadomienia

Więcej