Wszystko wyglądało bardzo apetycznie. Niektóre z tych potraw sam niejednokrotnie robiłem, choć oczywiście w różnych wariacjach. Szkoda tylko, że nie znalazła się tu jagnięcina, cielęcina, mięso królicze czy dziczyzna, bo to fajne, zdrowe i niskokaloryczne zamienniki dla kurczaka czy indyka.
Wszystko wygląda fajnie ale widzę że pominełaś inne bardzo zdrowe jedzenie np. dużo mięsa najlepiej czerwonego i tłustego (wiem że wszyscy mówią odwrotnie ale nie wszystko to prawda) 😊
@Koniarvivia Właśnie nie twierdzę tak samo, jak ty. Faktem jest, że czerwone i tłuste mięso ma wartości odżywcze, ale jego nadmierne spożycie może wiązać się z pewnym ryzykiem dla zdrowia. Właściwie są zdrowsze produkty, jak ryby, chude mięso, roślinne źródła białka czy warzywa.
Spróbowałabym niejednego, zwłaszcza tych pieczonych batatów. Kiedyś robiłam z nimi gulasz warzywny i mam wrażenie, że na surowo są znacznie twardsze od zwykłych ziemniaków.
Kaszito_and_Bibi
Mniam! Zrobiłam się głodna
taki_jeden_major
wszystko wygląda smacznie 🤤
FilipGames777
fajne głosowanie 🙃
mlody_rastafari
większość na hit, oprócz tofu 🤢
Holy.Sheep
Wszystko wyglądało bardzo apetycznie. Niektóre z tych potraw sam niejednokrotnie robiłem, choć oczywiście w różnych wariacjach. Szkoda tylko, że nie znalazła się tu jagnięcina, cielęcina, mięso królicze czy dziczyzna, bo to fajne, zdrowe i niskokaloryczne zamienniki dla kurczaka czy indyka.
DarkGladiator
@Holy.Sheep Właśnie, brakuje tu tych mięs.
PaulinaSchwientek
Bardzo fajnie głosowanie, niektóre z nich sama bym chętnie spróbowała <33
Koniarvivia
Wszystko wygląda fajnie ale widzę że pominełaś inne bardzo zdrowe jedzenie np. dużo mięsa najlepiej czerwonego i tłustego (wiem że wszyscy mówią odwrotnie ale nie wszystko to prawda) 😊
Luttelly
@Koniarvivia Właśnie nie twierdzę tak samo, jak ty. Faktem jest, że czerwone i tłuste mięso ma wartości odżywcze, ale jego nadmierne spożycie może wiązać się z pewnym ryzykiem dla zdrowia. Właściwie są zdrowsze produkty, jak ryby, chude mięso, roślinne źródła białka czy warzywa.
mustakissa
Spróbowałabym niejednego, zwłaszcza tych pieczonych batatów. Kiedyś robiłam z nimi gulasz warzywny i mam wrażenie, że na surowo są znacznie twardsze od zwykłych ziemniaków.
Jigoda
Wszystko hit ❤️
Fajny quiz