Powidła z suszonych śliwek i daktyli (mogą też być suszone morele i suszona żurawina) Wypłucz suszone śliwki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem (aż zupełnie się rozpadną) mieszając co jakiś czas. Ugotowaną masę ugnieć widelcem lub ubijakiem do ziemniaków. Spróbujesz tego przepisu? Koniecznie daj znać w komentarzu!
Same pyszności tylko moje gotowanie kuleje 🙈🤣 Cudna zdrapka! <33
mąka orkiszowa, olej, szczypta soli, cynamon, 3 szklanki wody, 1 jajko, kilka łyżek popcornu z amarantusa, kurkuma. Wymieszaj wodę z jajkiem, następnie dodaj tyle mąki, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodaj przyprawy i amarantus oraz kilka łyżek oleju. Odstaw na pół godziny. Smaż na mocno rozgrzanej patelni.
2 szklanki wody, 0,5 szklanki kaszy jaglanej, 1 słodkie jabłko, 2 łyżki wypłukanych rodzynek, łyżeczka siemienia lnianego, cienki plasterek korzenia imbiru, szczypta cynamonu i kardamonu. Upraż kaszę w garnku, a następnie wypłucz ją gorącą wodą. Po przepłukaniu zalej czystą, gorącą wodą. Zagotuj. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane. Dodaj imbir, cynamon i kardamon. Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw – pod przykryciem – jeszcze przez 10-15 min. Czy spróbujesz wykonać tą potrawę? Koniecznie daj znać w komentarzu!
2 szklanki wody, 0,5 szklanki kaszy jaglanej, 1 słodkie jabłko, 2 łyżki wypłukanych rodzynek, łyżeczka siemienia lnianego, cienki plasterek korzenia imbiru, szczypta cynamonu i kardamonu. Upraż kaszę w garnku, a następnie wypłucz ją gorącą wodą. Po przepłukaniu zalej czystą, gorącą wodą. Zagotuj. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane. Dodaj imbir, cynamon i kardamon. Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw – pod przykryciem – jeszcze przez 10-15 min. Czy spróbujesz wykonać tą potrawę? Koniecznie daj znać w komentarzu! Bardzo fajny quiz!
nvtalcia
Powidła z suszonych śliwek i daktyli (mogą też być suszone morele i suszona żurawina)
Wypłucz suszone śliwki, zalej wodą i gotuj na małym ogniu pod przykryciem (aż zupełnie się rozpadną) mieszając co jakiś czas. Ugotowaną masę ugnieć widelcem lub ubijakiem do ziemniaków.
Spróbujesz tego przepisu? Koniecznie daj znać w komentarzu!
Same pyszności tylko moje gotowanie kuleje 🙈🤣
Cudna zdrapka! <33
.lavande
• AUTOR@nvtalcia oj, moje też nie najlepiej wychodzi 😅
Dziękuję <3
Elisabetta
Cudna zdrapka!
.lavande
• AUTOR@Elisabetta dziękuję
Iwcia_Rokita
Orkiszowe naleśniki z amarantusem
Składniki:
mąka orkiszowa,
olej,
szczypta soli,
cynamon,
3 szklanki wody,
1 jajko,
kilka łyżek popcornu z amarantusa,
kurkuma.
Wymieszaj wodę z jajkiem, następnie dodaj tyle mąki, aby uzyskać konsystencję ciasta naleśnikowego. Dodaj przyprawy i amarantus oraz kilka łyżek oleju. Odstaw na pół godziny. Smaż na mocno rozgrzanej patelni.
.Mellody.
Kawa zbożowa/orkiszowa
fajny quiz :)
.lavande
• AUTOR@…gimnastyczka… Dziękii <3
psiokt
Kasza jaglana z jabłkiem i imbirem
Składniki:
2 szklanki wody,
0,5 szklanki kaszy jaglanej,
1 słodkie jabłko,
2 łyżki wypłukanych rodzynek,
łyżeczka siemienia lnianego,
cienki plasterek korzenia imbiru,
szczypta cynamonu i kardamonu.
Upraż kaszę w garnku, a następnie wypłucz ją gorącą wodą. Po przepłukaniu zalej czystą, gorącą wodą. Zagotuj. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane. Dodaj imbir, cynamon i kardamon. Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw – pod przykryciem – jeszcze przez 10-15 min.
Czy spróbujesz wykonać tą potrawę? Koniecznie daj znać w komentarzu!
Może kiedyś spróbuje… Ekstra quiz!
.lavande
• AUTOR@psiokt dziękuję 💖
czarna_bez
Kasza jaglana z jabłkiem i imbirem
Składniki:
2 szklanki wody,
0,5 szklanki kaszy jaglanej,
1 słodkie jabłko,
2 łyżki wypłukanych rodzynek,
łyżeczka siemienia lnianego,
cienki plasterek korzenia imbiru,
szczypta cynamonu i kardamonu.
Upraż kaszę w garnku, a następnie wypłucz ją gorącą wodą. Po przepłukaniu zalej czystą, gorącą wodą. Zagotuj. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i siemię lniane. Dodaj imbir, cynamon i kardamon. Gotuj pod przykryciem. Gdy woda się wchłonie, odstaw z ognia i zostaw – pod przykryciem – jeszcze przez 10-15 min.
Czy spróbujesz wykonać tą potrawę? Koniecznie daj znać w komentarzu!
Bardzo fajny quiz!
.lavande
• AUTOR@czarna_bez 🧡🧡🧡