Sposób przygotowania: Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa. Jeżeli używamy metalowych foremek należy je wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą aby nie było problemu z wyjęciem upieczonych babeczek. Następnie każdą foremkę wykładamy cienką warstwą ciasta. Ciasto w kilku miejscach nakłuwamy widelcem. Możemy też użyć sylikonowych foremek do babeczek, wówczas nie ma potrzeby ich natłuszczać gdyż upieczone ciasto ładnie z nich „wychodzi”. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło.
Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek. Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki
*Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce
TheBlackIsNewPink2018
Super quiz!!❤️
Widzimisee
Fajny Quiz
TW
Muffiny zwierzątka… Takie są bardziej do wyglądu niż do jedzenia, ale pomysł na quiz fajny
Amimia
• AUTOR@TW Zawsze można dodać do babeczek co nie co od siebie i w smaku też będą niezwykłe!❤ Dzięki za opinie 😅
sweetness.
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami!
O pycha😋
Amimia
• AUTOR@_AnQa_123 mmm…♥
Nathia
Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami!
Będziesz potrzebować:
100g miękkiego masła
200g mąki
3 łyżki cukru pudru
1 żółtko
(na krem):
200g serka mascarpone
200ml śmietanki kremówki 36%
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
Dodatkowo: sezonowe owoce
Sposób przygotowania:
Składniki na ciasto zagniatamy razem aż powstanie jednolita masa. Jeżeli używamy metalowych foremek należy je wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą aby nie było problemu z wyjęciem upieczonych babeczek. Następnie każdą foremkę wykładamy cienką warstwą ciasta. Ciasto w kilku miejscach nakłuwamy widelcem. Możemy też użyć sylikonowych foremek do babeczek, wówczas nie ma potrzeby ich natłuszczać gdyż upieczone ciasto ładnie z nich „wychodzi”. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′ C i pieczemy około 15 minut, pilnując aby ciasto się nie przypaliło.
Kremówkę ubijamy mikserem a następnie stopniowo dodajemy serek mascarpone i cukry, cały czas mieszając aż powstanie jednolita masa. Gotowy krem wykładamy do wystudzonych babeczek. Na wierzchu układamy umyte i wysuszone owoce, u mnie są to: borówki, czereśnie, morele, winogrona, maliny i porzeczki
*Do czasu podania babeczki przechowujemy w lodówce
Smacznego!
Informacje zasięgnięte ze strony: http://blogzapetytem.pl/2018/07/19/kruche-babeczki-z-kremem-mascarpone-i-owocami/
SUPER!!!
Amimia
• AUTOR@Nathia Pychota! ♥ :D
.Anaja.
Babeczki emoji
Amimia
• AUTOR@Anaja ❤🙈
Lsniaca-Gwiazda
Miodowe muffiny marchewkowe z orzeszkami! Super quiz! ^^
Amimia
• AUTOR@Lsniaca-Gwiazda ☺❤
Amimia
• AUTORMiniaturka od —–> @Anaja Wpadajcie do niej ♥
.Anaja.
@Mgliste_Oko dziękuję❣