Jakiej rasy sowę powinieneś zabrać ze sobą do Hogwartu?

Zaznacz poprawną odpowiedź, aby przejść do następnego pytania.
Zauważyłeś literówkę lub błąd? Napisz do nas.

Komentarze sameQuizy: 104

FormidulosusDritt

FormidulosusDritt

Puszczyk Mszarny

Odpowiedz
BorderCollie_Girl

BorderCollie_Girl

Sóweczka
To najmniejsza sowa występująca w Europie. Ma krępą sylwetkę. Okrągła, niewielka, spłaszczona głowa, tułów okrągły z krótkim, brunatnym ogonem. Szara szlara, słabo zaznaczona, z kilkoma współśrodkowymi pręgami barwy brązowej. Nad małymi żółtymi oczami krótkie białe brwi. Głowa i grzbiet brązowe, z białymi lub kremowo-szarymi prążkami, gęstymi i drobnymi na głowie. Największe plamy pokrywają barki. Spód ciała biały z podłużnym, ciemnobrązowym plamkowaniem. Zimą łapie mniejsze ptaki – sikory lub zięby, a nawet drozdy, grubodzioby i dzięcioły duże. Wyjątkowo zjada większe owady.

Zadowolony z wyniku? A może wręcz przeciwnie? Podziel się nim w komentarzu i koniecznie napisz, jak nazwałbyś swoją sowę!
Chciałabym nazwać ją Nika 😍

Odpowiedz
1

kara-kreatywna

Sowa błotna
Fajny quiz, a sowa też mi się podoba

Odpowiedz
Lily_Lovegood

Lily_Lovegood

Sowa śnieżna

I fajnie

Odpowiedz
Eli_1

Eli_1

Sowa jarzębata

Odpowiedz
ILOVEWOLVES

ILOVEWOLVES

Sowa błotna lol. Nazwałabym ją Hermiona.

Odpowiedz
Vesaeli

Vesaeli

Puchacz

Ja wolę puszczyka mszarnego.

Odpowiedz
FroQu

FroQu

Puchacz
Prawdopodobnie największa sowa świata, rozmiarami dorównuje mu jedynie puchacz japoński. Upierzenie ogólnie w różnych tonacjach brązu, nieco zmienne w zależności od podgatunku, z licznymi plamkami i kreskami. Szlara szara. Na głowie dwa sterczące pęczki piór, przypominające uszy. Poluje na średniej wielkości ptaki i ssaki, czasami na niewielkie owady. W zależności od miejsca i pory roku ma zmienne „zwyczaje” związane z odżywianiem się.

Zadowolony z wyniku? A może wręcz przeciwnie? Podziel się nim w komentarzu i koniecznie napisz, jak nazwałbyś swoją sowę!
Mi to obojętne

Odpowiedz
Creazyik

Creazyik

Pójdźka, ale fajna!!!

Odpowiedz
1
hund14

hund14

Sowa śnieżna
Duży ptak, wielkości puchacza. Wyraźna biała szlara, wokół dzioba długie miękkie pióra. Nogi i palce obficie opierzone.
Poluje na gryzonie (głównie lemingi) i ptaki. Czasami poluje na ryby. Im mniej pokarmu, tym większą jego część stanowią gryzonie. Poluje za dnia.

Odpowiedz

Nowe

Popularne

Kategorie

Powiadomienia

Więcej