Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu! Masz w sobie coś eleganckiego, ale nie sztywnego – umiesz cieszyć się detalami i nadać prostym rzeczom wyjątkowy charakter. Twój wypiek ma być jak Ty – dopracowany, ale z nutą luzu.
Upiecz to: Sernik z białą czekoladą i pistacjami!
Składniki: 700 g twarogu sernikowego 200 g białej czekolady 150 g śmietany 36% 3 jajka 100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g posiekanych pistacji
Wykonanie: 1. Rozpuść białą czekoladę ze śmietaną, ostudź. 2. Zmiksuj ser z cukrem, dodaj jajka i wanilię. 3. Dodaj czekoladową masę, wymieszaj. 4. Wylej do tortownicy, posyp pistacjami. 5. Piecz w 160°C ok. 60 minut (w kąpieli wodnej). Super quiz!
Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu! Masz w sobie coś eleganckiego, ale nie sztywnego – umiesz cieszyć się detalami i nadać prostym rzeczom wyjątkowy charakter. Twój wypiek ma być jak Ty – dopracowany, ale z nutą luzu. Upiecz to: Sernik z białą czekoladą i pistacjami! Składniki: 700 g twarogu sernikowego 200 g białej czekolady 150 g śmietany 36% 3 jajka 100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g posiekanych pistacji Wykonanie: 1. Rozpuść białą czekoladę ze śmietaną, ostudź. 2. Zmiksuj ser z cukrem, dodaj jajka i wanilię. 3. Dodaj czekoladową masę, wymieszaj. 4. Wylej do tortownicy, posyp pistacjami. 5. Piecz w 160°C ok. 60 minut (w kąpieli wodnej).
Rabarbarowe ciasto z bezą – masz w sobie coś z początku wiosny!
Masz w sobie energię pierwszych ciepłych dni – świeżą, odważną, lekko kwaśną jak łodyga rabarbaru i jednocześnie rozczulająco kruchą. Nie boisz się zmian, ale potrzebujesz zakorzenienia w prostocie. Rabarbar to dla Ciebie nie tylko smak, to konkretna chwila w roku – znak, że świat znowu rozkwita. Upiecz to: Rabarbarowe ciasto z bezą! Składniki: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 200 g mąki pszennej 150 g cukru 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g rabarbaru szczypta soli Wykonanie: 1. Utrzyj masło z cukrem i żółtkami na puszystą masę. 2. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem i wymieszaj. 3. Przełóż do formy (ok. 24 cm), wyłóż pokrojony rabarbar. 4. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i rozsmaruj na wierzchu. 5. Piecz ok. 40–45 minut w 180°C.
mlody_rastafari
Chałka z kardamonem – jesteś łagodną równowagą!
nie lubię chałki :/
..Galadriela..
Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu!
Masz w sobie coś eleganckiego, ale nie sztywnego – umiesz cieszyć się detalami i nadać prostym rzeczom wyjątkowy charakter. Twój wypiek ma być jak Ty – dopracowany, ale z nutą luzu.
Upiecz to: Sernik z białą czekoladą i pistacjami!
Składniki:
700 g twarogu sernikowego
200 g białej czekolady
150 g śmietany 36%
3 jajka
100 g cukru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
50 g posiekanych pistacji
Wykonanie:
1. Rozpuść białą czekoladę ze śmietaną, ostudź.
2. Zmiksuj ser z cukrem, dodaj jajka i wanilię.
3. Dodaj czekoladową masę, wymieszaj.
4. Wylej do tortownicy, posyp pistacjami.
5. Piecz w 160°C ok. 60 minut (w kąpieli wodnej).
Super quiz!
twices
• AUTOR@..Galadriela.. dziękuję 🫶🏻
fukajot.
Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu!
Masz w sobie coś eleganckiego, ale nie sztywnego – umiesz cieszyć się detalami i nadać prostym rzeczom wyjątkowy charakter. Twój wypiek ma być jak Ty – dopracowany, ale z nutą luzu. Upiecz to: Sernik z białą czekoladą i pistacjami! Składniki: 700 g twarogu sernikowego 200 g białej czekolady 150 g śmietany 36% 3 jajka 100 g cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50 g posiekanych pistacji Wykonanie: 1. Rozpuść białą czekoladę ze śmietaną, ostudź. 2. Zmiksuj ser z cukrem, dodaj jajka i wanilię. 3. Dodaj czekoladową masę, wymieszaj. 4. Wylej do tortownicy, posyp pistacjami. 5. Piecz w 160°C ok. 60 minut (w kąpieli wodnej).
Maevie
Chałka z kardamonem – jesteś łagodną równowagą!
Ahhh, ślicznie wykonany quiz❤️🌸
Cieszę sie ze wlasnie ty przejełas mój pomysl <33
twices
• AUTOR@Maevie ojeju naprawdę? 😍 dziękuję^^
Maevie
@twices takkk🤍
..Mitternacht..
Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu!
Mmm, brzmi smacznie, może spróbuję
Super quiz! 🩷
twices
• AUTOR@..Mitternacht.. dziękuję :3
JustMercia
Sernik z białą czekoladą i pistacjami – jesteś jak powiew luksusu!
świetny Quiz 🤍
twices
• AUTOR@JustMercia dziękuję 🫶🏻
AngelikaSwift
Rabarbarowe ciasto z bezą – masz w sobie coś z początku wiosny!
Masz w sobie energię pierwszych ciepłych dni – świeżą, odważną, lekko kwaśną jak łodyga rabarbaru i jednocześnie rozczulająco kruchą. Nie boisz się zmian, ale potrzebujesz zakorzenienia w prostocie. Rabarbar to dla Ciebie nie tylko smak, to konkretna chwila w roku – znak, że świat znowu rozkwita. Upiecz to: Rabarbarowe ciasto z bezą! Składniki: 4 jajka (osobno żółtka i białka) 200 g mąki pszennej 150 g cukru 120 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g rabarbaru szczypta soli Wykonanie: 1. Utrzyj masło z cukrem i żółtkami na puszystą masę. 2. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem i wymieszaj. 3. Przełóż do formy (ok. 24 cm), wyłóż pokrojony rabarbar. 4. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę i rozsmaruj na wierzchu. 5. Piecz ok. 40–45 minut w 180°C.